• SCFG small glitch

    From Dumas Walker@VERT/CAPCITY2 to DIGITAL MAN on Tuesday, July 02, 2019 16:59:00
    Good evening,
    I was adding some message areas using SCFG today. I added one area, set it
    as the template, and then imported an NA file for the remainder. While it
    did clone nearly all of the options, one option it does not clone is the FidoNet Address. All of the areas added after the first one reverted to my default AKA (my zone 1 address) instead of using the alternate address I
    had set up in the template area.

    I have not updated SCFG in a while, so sorry if this has already been addressed. Let me know and I will pull and compile the new binaries. I am currently on the 3.17 release.

    Thanks!

    ---
    SLMR 2.1a "Einstein? Who's he? Another troublemaker?" - H.Baines
    Synchronet CAPCITY2 * capcity2.synchro.net * Telnet/SSH:2022/Rlogin/HTTP
  • From Digital Man@VERT to Dumas Walker on Tuesday, July 02, 2019 20:00:08
    Re: SCFG small glitch
    By: Dumas Walker to DIGITAL MAN on Tue Jul 02 2019 06:59 pm

    Good evening,
    I was adding some message areas using SCFG today. I added one area, set it as the template, and then imported an NA file for the remainder. While it did clone nearly all of the options, one option it does not clone is the FidoNet Address. All of the areas added after the first one reverted to my default AKA (my zone 1 address) instead of using the alternate address I
    had set up in the template area.

    I tried and was not able to reproduce it: the "FidoNet Address" of the template sub's network options was used for newly created sub-boards.

    I have not updated SCFG in a while, so sorry if this has already been addressed. Let me know and I will pull and compile the new binaries. I am currently on the 3.17 release.

    You mean v3.17b? You should probably upgrade anyway, but I don't know of any change since v3.17b that would address the issue you described.

    digital man

    This Is Spinal Tap quote #36:
    Bobbi Flekman: Money talks, and bullshit walks.
    Norco, CA WX: 66.3F, 75.0% humidity, 0 mph E wind, 0.00 inches rain/24hrs

    ---
    Synchronet Vertrauen Home of Synchronet [vert/cvs/bbs].synchro.net
  • From Dumas Walker@VERT/CAPCITY2 to DIGITAL MAN on Wednesday, July 03, 2019 18:05:00
    I tried and was not able to reproduce it: the "FidoNet Address" of the template
    sub's network options was used for newly created sub-boards.

    Hmmm, I wonder what I am doing differently?

    You mean v3.17b? You should probably upgrade anyway, but I don't know of any ch
    nge since v3.17b that would address the issue you described.

    Probably. The number at the top of SCFG says 3.17. The date inside the
    source says 2019/01/12, and it looks like I compiled it on March 2.

    ---
    SLMR 2.1a Wrinkles only go where smiles have been - Jimmy Buffett
    Synchronet CAPCITY2 * capcity2.synchro.net * Telnet/SSH:2022/Rlogin/HTTP
  • From Digital Man@VERT to Dumas Walker on Wednesday, July 03, 2019 17:19:31
    Re: SCFG small glitch
    By: Dumas Walker to DIGITAL MAN on Wed Jul 03 2019 08:05 pm

    I tried and was not able to reproduce it: the "FidoNet Address" of the template
    sub's network options was used for newly created sub-boards.

    Hmmm, I wonder what I am doing differently?

    You mean v3.17b? You should probably upgrade anyway, but I don't know of any ch
    nge since v3.17b that would address the issue you described.

    Probably. The number at the top of SCFG says 3.17. The date inside the source says 2019/01/12, and it looks like I compiled it on March 2.

    That'd be *after* the v3.17b release, but in any case, I wasn't able to reproduce the problem you described. Can you provide more details or try again?

    digital man

    Synchronet "Real Fact" #15:
    SBBSecho was introduced (replacing SBBSFIDO) for Synchronet v2 in 1994.
    Norco, CA WX: 72.4F, 65.0% humidity, 13 mph E wind, 0.00 inches rain/24hrs

    ---
    Synchronet Vertrauen Home of Synchronet [vert/cvs/bbs].synchro.net
  • From Dumas Walker@VERT/CAPCITY2 to Digital Man on Saturday, July 06, 2019 19:16:52
    That'd be *after* the v3.17b release, but in any case, I wasn't able to reproduce the problem you described. Can you provide more details or try again?

    I pulled a new copy of everything and compiled it. Here are the steps I took:

    Open SCFG
    Set up new group - select Clone Options 'Yes'
    Add one new sub-board
    Set Toggle Options including "Template for New Subs = Yes"
    Set Network Options - Fidonet Echomail & the non-default net address
    Set Advanced Options - Static QWK number
    SAVE CHANGES
    Go back into new group
    Import Areas from NA file

    Check the options on the first imported area. All options that were saved (toggle/network/advanced) are correct except that the default
    FTN net/node number are used instead of the one specified in the template area.

    I have ~10 AKAs in SCFG. I used a different NA file this time (for a different network). This has happened the last 3 times I have tried it... I had never tried it before.

    ---
    Synchronet CAPCITY2 * capcity2.synchro.net * Telnet/SSH:2022/Rlogin/HTTP
  • From Digital Man@VERT to Dumas Walker on Sunday, July 07, 2019 11:46:44
    Re: Re: SCFG small glitch
    By: Dumas Walker to Digital Man on Sat Jul 06 2019 09:16 pm

    That'd be *after* the v3.17b release, but in any case, I wasn't able to reproduce the problem you described. Can you provide more details or try again?

    I pulled a new copy of everything and compiled it. Here are the steps I took:

    Open SCFG
    Set up new group - select Clone Options 'Yes'

    Just so you know, "Clone Options" isn't a setting, it's an action. If you only have one sub-board, it doesn't actually do anything.

    Add one new sub-board
    Set Toggle Options including "Template for New Subs = Yes"
    Set Network Options - Fidonet Echomail & the non-default net address
    Set Advanced Options - Static QWK number
    SAVE CHANGES
    Go back into new group
    Import Areas from NA file

    Check the options on the first imported area. All options that were saved (toggle/network/advanced) are correct except that the default
    FTN net/node number are used instead of the one specified in the template area.

    I have ~10 AKAs in SCFG. I used a different NA file this time (for a different network). This has happened the last 3 times I have tried it... I had never tried it before.

    Okay, I'm pretty sure I found and fixed the issue. Thanks for the report,

    digital man

    This Is Spinal Tap quote #26:
    David St. Hubbins: They were still booing him when we came on stage.
    Norco, CA WX: 78.0F, 55.0% humidity, 6 mph NE wind, 0.00 inches rain/24hrs

    ---
    Synchronet Vertrauen Home of Synchronet [vert/cvs/bbs].synchro.net
  • From Dumas Walker@VERT/CAPCITY2 to DIGITAL MAN on Monday, July 08, 2019 18:05:00
    Open SCFG
    Set up new group - select Clone Options 'Yes'

    Just so you know, "Clone Options" isn't a setting, it's an action. If you only
    ave one sub-board, it doesn't actually do anything.

    I was wondering about that... strange the things you wonder about while
    driving to work. :) So, if I had imported the other areas and then
    perfomed the Clone Options, it might have worked?

    Okay, I'm pretty sure I found and fixed the issue. Thanks for the report,

    Thanks! I will pull a new copy shortly.

    ---
    SLMR 2.1a 53.7% of all statistics are totally incorrect
    Synchronet CAPCITY2 * capcity2.synchro.net * Telnet/SSH:2022/Rlogin/HTTP
  • From Digital Man@VERT to Dumas Walker on Monday, July 08, 2019 18:10:38
    Re: Re: SCFG small glitch
    By: Dumas Walker to DIGITAL MAN on Mon Jul 08 2019 08:05 pm

    Open SCFG
    Set up new group - select Clone Options 'Yes'

    Just so you know, "Clone Options" isn't a setting, it's an action. If you only
    ave one sub-board, it doesn't actually do anything.

    I was wondering about that... strange the things you wonder about while driving to work. :) So, if I had imported the other areas and then perfomed the Clone Options, it might have worked?

    Yeah.

    Okay, I'm pretty sure I found and fixed the issue. Thanks for the report,

    Thanks! I will pull a new copy shortly.

    Cool. Let me know,

    digital man

    Synchronet/BBS Terminology Definition #28:
    FREQ = File Request
    Norco, CA WX: 67.4F, 72.0% humidity, 11 mph E wind, 0.00 inches rain/24hrs

    ---
    Synchronet Vertrauen Home of Synchronet [vert/cvs/bbs].synchro.net