• Issues with STMP Configuration

    From Hatton@1:103/705 to All on Sunday, August 16, 2020 16:48:26
    Hey all!

    I thought that my SMTP configurations were working fine but just realized that after rebooting the system inbound messages are no longer working. It worked once for an inbound test but further emails in just bounced as undeliverable.

    I'm running on an Ubuntu based VPS and don't see any reference to other services running on port 25 or 587.

    Additionally, emails go out but are marked as potential spam by Google. That's probably going to need some modern DNS entries to correct.

    I'm guessing there's a guide I missed somewhere...

    Thanks!
    Hatton

    ---
    Synchronet Three Corners and Beyond! http://3corners.us
    * Origin: Vertrauen - [vert/cvs/bbs].synchro.net (1:103/705)
  • From Digital Man@1:103/705 to Hatton on Sunday, August 16, 2020 18:09:33
    Re: Issues with STMP Configuration
    By: Hatton to All on Sun Aug 16 2020 04:48 pm

    Hey all!

    I thought that my SMTP configurations were working fine but just realized that after rebooting the system inbound messages are no longer working. It worked once for an inbound test but further emails in just bounced as undeliverable.

    I'm running on an Ubuntu based VPS and don't see any reference to other services running on port 25 or 587.

    Additionally, emails go out but are marked as potential spam by Google. That's probably going to need some modern DNS entries to correct.

    I'm guessing there's a guide I missed somewhere...

    http://wiki.synchro.net/faq:tcpip#receive_mail

    digital man

    Sling Blade quote #3:
    Karl (re: killing Doyle): That second one just plum near cut his head in two. Norco, CA WX: 89.3F, 41.0% humidity, 7 mph NNE wind, 0.00 inches rain/24hrs --- SBBSecho 3.11-Linux
    * Origin: Vertrauen - [vert/cvs/bbs].synchro.net (1:103/705)
  • From Hatton@1:103/705 to Digital Man on Monday, August 17, 2020 03:46:57
    Re: Issues with STMP Configuration
    By: Digital Man to Hatton on Sun Aug 16 2020 06:09 pm

    I'm guessing there's a guide I missed somewhere...

    http://wiki.synchro.net/faq:tcpip#receive_mail

    Thanks, I had already run through the telnet test and it connects and sends fine via Telnet. It's when I try initiating an email from something like gmail that it just disappears.

    ---
    Synchronet Three Corners and Beyond! http://3corners.us
    * Origin: Vertrauen - [vert/cvs/bbs].synchro.net (1:103/705)
  • From Digital Man@1:103/705 to Hatton on Sunday, August 16, 2020 21:58:20
    Re: Issues with STMP Configuration
    By: Hatton to Digital Man on Mon Aug 17 2020 03:46 am

    Re: Issues with STMP Configuration
    By: Digital Man to Hatton on Sun Aug 16 2020 06:09 pm

    I'm guessing there's a guide I missed somewhere...

    http://wiki.synchro.net/faq:tcpip#receive_mail

    Thanks, I had already run through the telnet test and it connects and sends fine via Telnet. It's when I try initiating an email from something like gmail that it just disappears.

    What are the results from here: http://vert.synchro.net/scanmyports.ssjs ?

    digital man

    This Is Spinal Tap quote #43:
    I feel my role in the band is ... kind of like lukewarm water.
    Norco, CA WX: 76.8F, 70.0% humidity, 0 mph SE wind, 0.00 inches rain/24hrs
    --- SBBSecho 3.11-Linux
    * Origin: Vertrauen - [vert/cvs/bbs].synchro.net (1:103/705)
  • From Tracker1@1:103/705 to Hatton on Monday, August 17, 2020 04:42:53
    On 8/16/2020 2:48 PM, Hatton wrote:
    Hey all!

    I thought that my SMTP configurations were working fine but just realized that after rebooting the system inbound messages are no longer working. It worked once for an inbound test but further emails in just bounced as undeliverable.

    I'm running on an Ubuntu based VPS and don't see any reference to other services running on port 25 or 587.

    Additionally, emails go out but are marked as potential spam by Google. That's probably going to need some modern DNS entries to correct.

    I'm guessing there's a guide I missed somewhere...

    Check ufw (firewall) and add the ports in question for inbound.

    Also, for outbound, you might consider sendgrid's free tier, which
    includes 12k outbound emails a month, which should cover a typical BBS's usage.

    I have mine setup to relay out through sendgrid, which works pretty
    well, when I was active before never had an issue with flagging on my
    outbound emails such as new user password/contact etc.

    --
    Michael J. Ryan
    tracker1 +o Roughneck BBS

    ---
    Synchronet Roughneck BBS - coming back 2/2/20
    * Origin: Vertrauen - [vert/cvs/bbs].synchro.net (1:103/705)
  • From Hatton@1:103/705 to Digital Man on Monday, August 17, 2020 11:03:13
    Re: Issues with STMP Configuration
    By: Digital Man to Hatton on Sun Aug 16 2020 09:58 pm

    What are the results from here: http://vert.synchro.net/scanmyports.ssjs ?

    So funny thing, when I started this thread I had tried 4 different test emails from my gmail account into the BBS and they had all bounced.

    After I posted it I tried from my work email and it worked fine... did another test from gmail.

    Not sure why but we'll call that one a win... somehow.

    Thanks!
    Hatton

    ---
    Synchronet Three Corners and Beyond! http://3corners.us
    * Origin: Vertrauen - [vert/cvs/bbs].synchro.net (1:103/705)
  • From Hatton@1:103/705 to Digital Man on Tuesday, August 18, 2020 01:53:30
    Re: Issues with STMP Configuration
    By: Hatton to Digital Man on Mon Aug 17 2020 11:03 am

    So funny thing, when I started this thread I had tried 4 different test emails from my gmail account into the BBS and they had all bounced.

    After I posted it I tried from my work email and it worked fine... did another test from gmail.

    Not sure why but we'll call that one a win... somehow.

    Okay, I found the root of the problem, apparently I must have some kind of aggressive anti-spam going, since that's where my emails from gmail.com are getting caught up. I was poking around the logs and saw the SPAM one sitting there.

    I updated the SMTP settings to loosen things up and will sill how much that hurts me.

    Hatton

    ---
    Synchronet Three Corners and Beyond! http://3corners.us
    * Origin: Vertrauen - [vert/cvs/bbs].synchro.net (1:103/705)