• E-Mail not found

    From Hemo@1:103/705 to All on Saturday, May 04, 2019 11:42:00
    okay.. weird issue and looking for ideas/pointers on what might be happening or where I could start looking.

    I will logon to my BBS and will get a message that someone has sent me email.

    Scanning all messages areas will not find or show this email.

    Press E on the main menu to enter the Electronic Mail Menu and then choosing R or U will only show me the message " You have no mail "

    If I download a QWK packet, these emails will appear and I can read and reply to them. The area shown in the QWK reader as area # 0, and the forum name is "E-mail"

    Any ideas where I can look to figure out why the system is unable to show me emails unless I donwload a QWK packet?
    --
    JH
    ... Weeds! No, that is my vineyard! Ever heard of dandelion wine?
    --- MultiMail/Win32 v0.49
    Synchronet - Running madly into the wind and screaming - bbs.ujoint.org
    * Origin: Vertrauen - [vert/cvs/bbs].synchro.net (1:103/705)
  • From Digital Man@1:103/705 to Hemo on Sunday, May 05, 2019 04:25:00
    Re: E-Mail not found
    By: Hemo to All on Sat May 04 2019 11:42 am

    okay.. weird issue and looking for ideas/pointers on what might be happening or where I could start looking.

    I will logon to my BBS and will get a message that someone has sent me email.

    Scanning all messages areas will not find or show this email.

    Email is not stored in sub-boards. A "scan" is not going to show you your email.

    Press E on the main menu to enter the Electronic Mail Menu and then choosing R or U will only show me the message " You have no mail "

    Then perhaps you already downloaded and deleted the email, perhps using POP3 or
    QWK?

    If I download a QWK packet, these emails will appear and I can read and reply to them. The area shown in the QWK reader as area # 0, and the forum name is "E-mail"

    That's the same message area you access with the 'R' command from the Email menu. You can also use the ;MAIL sysop command to read *all* email on the system or use the smbutil from the command-line.

    Any ideas where I can look to figure out why the system is unable to show me emails unless I donwload a QWK packet?

    It might be helpful if you set SCFG->Message Options->Users Can View Deleted Messages to "Yes" or "Sysops Only". My guess is that the messages has been marked for deletion and you can't see it because that option is set to "No". Why was it marked for deletion? Probably because you downloaded it via QWK or POP3 - but that's just a guess.

    digital man

    Synchronet "Real Fact" #13:
    Synchronet was the first BBS software to ship with internal QWK networking. Norco, CA WX: 54.5F, 91.0% humidity, 0 mph SSW wind, 0.00 inches rain/24hrs --- SBBSecho 3.07-Linux
    * Origin: Vertrauen - [vert/cvs/bbs].synchro.net (1:103/705)
  • From Hemo@1:103/705 to Digital Man on Sunday, May 05, 2019 10:58:17
    Re: E-Mail not found
    By: Digital Man to Hemo on Sun May
    05 2019 04:25 am

    Re: E-Mail not found
    By: Hemo to All on Sat May 04 2019 11:42 am
    I will logon to my BBS and will get a message that someone has sent me
    email.
    Email is not stored in sub-boards. A "scan" is not going to show you your email.

    okay, I sort of suspected that. Thanks for the confirmation.

    Press E on the main menu to enter the Electronic Mail Menu and then
    choosing R or U will only show me the message " You have no mail "
    Then perhaps you already downloaded and deleted the email, perhps using POP3 or QWK?

    At this point, I have not. I have not used POP3, and did not use QWK to download. Hmmm... what about the pre-pack QWK thing? Could that be triggering this behavior?

    If I download a QWK packet, these emails will appear and I can read
    and reply to them. The area shown in the QWK reader as area # 0, and
    the forum name is "E-mail"

    That's the same message area you access with the 'R' command from the Email menu. You can also use the ;MAIL sysop command to read *all* email on the system or use the smbutil from the command-line.
    Any ideas where I can look to figure out why the system is unable to
    show me emails unless I donwload a QWK packet?
    It might be helpful if you set SCFG->Message Options->Users Can View Deleted Messages to "Yes" or "Sysops Only". My guess is that the messages has been marked for deletion and you can't see it because that option is set to "No". Why was it marked for deletion? Probably because you downloaded it via QWK or POP3 - but that's just a guess.

    I do have SCFG->Message Options->Users Can View Deleted Messages set to Sysops Only.

    I'm jumping back to my previous thought regarding SCFG->Message Options->Pre-pack QWK Requirements, I have this set to LEVEL 50, so I am wondering if the system has pre-packed the QWK and marked the emails for deletion... but then the other configuration should still let me see those emails, yes?

    ;MAIL also shows no emails, though I have no unread at this time that I know of, but was thinking it should still show those.

    What _is_ the sysop - just the account with user # 1 and access 99? Maybe I don't have my 'sysop' account correct, so while I have sysop access with security level, the code doesn't really think I am the sysop ?

    thanks,
    JH

    ... Don't drink and park; accidents cause people.

    ---
    Synchronet - Running madly into the wind and screaming - bbs.ujoint.org
    * Origin: Vertrauen - [vert/cvs/bbs].synchro.net (1:103/705)
  • From Digital Man@1:103/705 to Hemo on Sunday, May 05, 2019 13:45:06
    Re: E-Mail not found
    By: Hemo to Digital Man on Sun May 05 2019 10:58 am

    Re: E-Mail not found
    By: Digital Man to Hemo on Sun
    May 05 2019 04:25 am

    Re: E-Mail not found
    By: Hemo to All on Sat May 04 2019 11:42 am
    I will logon to my BBS and will get a message that someone has sent me
    email.
    Email is not stored in sub-boards. A "scan" is not going to show you your email.

    okay, I sort of suspected that. Thanks for the confirmation.

    Press E on the main menu to enter the Electronic Mail Menu and then
    choosing R or U will only show me the message " You have no mail "
    Then perhaps you already downloaded and deleted the email, perhps using POP3 or QWK?

    At this point, I have not. I have not used POP3, and did not use QWK to download. Hmmm... what about the pre-pack QWK thing? Could that be triggering this behavior?

    Absolutely. If you have the QWK settings on your account to "delete after pack", then yes, the email would be deleted after it was pre-packed.

    I do have SCFG->Message Options->Users Can View Deleted Messages set to Sysops Only.

    I'm jumping back to my previous thought regarding SCFG->Message Options->Pre-pack QWK Requirements, I have this set to LEVEL 50, so I am wondering if the system has pre-packed the QWK and marked the emails for deletion... but then the other configuration should still let me see those emails, yes?

    Only for a period of time. Messages marked for deletion get permanently removed
    when message base maintenance is run (email is usually nightly).

    ;MAIL also shows no emails, though I have no unread at this time that I know of, but was thinking it should still show those.

    What _is_ the sysop - just the account with user # 1 and access 99?

    http://synchro.net/docs/sysop_commands.html

    Maybe I
    don't have my 'sysop' account correct, so while I have sysop access with security level, the code doesn't really think I am the sysop ?

    If you don't have any mail on your system, then I suppose the ;MAIL command would say so. If you're not a sysop, then the ;MAIL command would do *nothing*.

    digital man

    Synchronet/BBS Terminology Definition #25:
    FDSZ = FOSSIL DSZ (by Chuck Forsberg)
    Norco, CA WX: 72.0F, 48.0% humidity, 9 mph NE wind, 0.00 inches rain/24hrs
    --- SBBSecho 3.07-Linux
    * Origin: Vertrauen - [vert/cvs/bbs].synchro.net (1:103/705)
  • From Hemo@1:103/705 to Digital Man on Wednesday, May 08, 2019 07:10:00
    Digital Man wrote to Hemo <=-

    Re: E-Mail not found
    By: Hemo to Digital Man on Sun May 05 2019 10:58 am

    At this point, I have not. I have not used POP3, and did not use QWK to download. Hmmm... what about the pre-pack QWK thing? Could that be triggering this behavior?

    Absolutely. If you have the QWK settings on your account to "delete
    after pack", then yes, the email would be deleted after it was
    pre-packed.

    And... confirmed. Thanks. I actually went into this area and found these settings just prior to reading your reply. So many options.

    I'm jumping back to my previous thought regarding SCFG->Message Options->Pre-pack QWK Requirements, I have this set to LEVEL 50, so I am wondering if the system has pre-packed the QWK and marked the emails for deletion... but then the other configuration should still let me see those emails, yes?

    Only for a period of time. Messages marked for deletion get permanently removed when message base maintenance is run (email is usually
    nightly).

    And that would cover everything else I was about to ask. Thanks for direction and confirmations. Much appreciated.

    --
    JH
    ... Gone crazy, be back later, please leave message.
    --- MultiMail/Win32 v0.49
    Synchronet - Running madly into the wind and screaming - bbs.ujoint.org
    * Origin: Vertrauen - [vert/cvs/bbs].synchro.net (1:103/705)